AanschafHet houden van twee konijntjes lijkt ideaal maar het aan elkaar koppelen is nog wel eens moeilijk om goed te laten verlopen. Twee voedsters samen, zelfs als het nest-zusjes zijn, kunnen als ze volwassen worden (rond 7 maanden) gaan vechten, maar vaak gaat het ook gewoon wel goed, sowieso als ze genoeg ruimte hebben!
Een voedster en een ram samen houden is mogelijk mits de ram op tijd gecastreerd wordt. Dit kan meestal al vanaf de leeftijd van 3 tot 4 maanden maar voor die tijd zijn veel konijnen al geslachtsrijp en een voedster die op zo'n jonge leeftijd al een nest krijgt, loopt gevaar om de worp niet te overleven of in ieder geval blijvende schade op te lopen. Dus als je voor een ram en een voedster kiest, moeten ze op tijd uit elkaar worden gehaald en in aparte hokken worden geplaatst. Met enig geduld zal de voedster de (gecastreerde) ram weer accepteren .

Als je echt 2 konijnen zou willen houden, zou je ervoor kunnen kiezen om te beginnen met een ram. Hem te laten castreren zodra hij daar oud genoeg voor is en dan een voedster als maatje voor hem uit te kiezen. Dan komt de jonge voedster in zijn territorium terecht en dan heeft het koppelen de meeste kans van slagen.

Twee jonge voedsters:

Wil je echt 2 konijnen in hetzelfde hok gaan samenhouden dan kun je 2 jonge voedsters nemen. Uit hetzelfde nest of niet speelt geen rol zolang ze maar op hetzelfde ogenblik samen in een volledig vreemd hok worden gezet. Alleen of het ook na het bereiken van de volwassenheid goed zal blijven gaan, valt niet met zekerheid te zeggen. Dat hangt af  van de ruimte die ze beschikbaar hebben en van het individuele temperament van de dieren.

Twee rammen:

Je kunt ervan uitgaan dat 2 rammen op dezelfde manier samenbrengen in de meeste gevallen in een drama zal eindigen. Twee rammen zullen vroeg of laat beginnen te vechten waarbij de zwakste zelfs kan sterven. Zelfs na castratie blijft de kans groot dat ze blijven vechten.

Voedster en ram:

De beste optie is het samenhouden van een voedster met een gecastreerde ram. En dan moet de voedster in het hok van de ram wordt gebracht en niet omgekeerd. Dit is uiteindelijk ook de combinatie die de meeste kans van slagen heeft. 
Indien u kiest voor deze combinatie zal u verzekerd zijn van een heel lief en onafscheidelijk koppeltje zonder verdere problemen. ik adviseer daarom ook altijd om voor deze combinatie te kiezen.